Toisen yön vietin perheeni kanssa. Toinen aikuinen tuli 12 tunnin päivän jälkeen kotiin huomatakseen, että retkikamat ja iltapalat oli valmiiksi pakattu lapsen pyörävaunuihin. ”No niin, no niin, joko lähdetään.”, pyörin ajokoirana kärryjen ympärillä.

Lähdettiin siis ihan tuohon lähelle Hailuodon harjuille. Sain jo kuittia siitä, että edellinen paikka ei ollut vielä Kengänperää, vaan vasta Marjaniemeä. Olettavalle sattuu, mutta ei nyt paikasta sen enempää. Hienoja, jäkälän peittämiä harjujahan saaresta löytyy. Juuri tuolla kyseisellä harjulla olen pyörinyt monet kerrat ja miettinyt usein, että tänne pitäisi tulla telttailemaan. Mietinnän tasolle se on aiemmin jäänyt.

Edellispäivänä isoveli vinkkasi, että ”Sano vaan jos tarttet lainaan jotain retkeilykamoja.” ja vastaus oli ”No teltta ois kiva.”. Niin sanotusti tähdet oli kohillaan telttaretkeä ja Hailuodon harjuja varten. Pikkusisko-stylellä sitä on ennenkin potkittu eteenpäin.

Alle 2-vuotias on viettänyt kyllä aikaa metsässä, mutta öitä vain muutamia. Voi sitä lapsen riemua, kun saa möyriä vapaasti pehmeällä maalla. Voi sitä aikuisen-, kun saa esitellä sille uusia asioita. Lapsi huutaa: ”Kuule, lintu!” ja aikuinen vastaa: ”Se on kaulushaikara.” ja ”Se on huuhkaja.” ja ”Se on käki.”. Lapsi huutaa käelle takaisin: ”Kukkuu!”.

Oli tosi lämmintä nukkua teltassa! Edellinen yö meren rannalla pohjoistuulten puhallellessa sai uskomaan, että kyllä Suomessa kesälläkin on varauduttava aina jonkinlaiseen holotnaan. Telttailussa on puolensa, hyönteiset ja tuulet eivät pääse puremaan. Jäin silti kaipaamaan sitä riemua, mikä syntyy kun avaa uniset silmänsä ja näkee puiden heiluvan tuulessa, puolukanvarvut päänsä korkeudella, ehkä jonkun pienen linnun. Missähän sitä viettäis kolmannen yön? Ja miten? Ehdotuksia?

219 (2000x1328)117 (2000x1333)146 (2000x1333)100 (2000x1333)243 (2000x1335)171 (2000x1333)255 (2000x1332)

[social_buttons full_width_icons=”true” facebook=”true” twitter=”true” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true”]

Join the discussion 4 Comments

 • Nynny-Päve sanoo:

  Puussa? Kuusen sylissä (sori lässystyle).

  • Liisa sanoo:

   Ei haittaa 🙂
   Kuusen alla ois ainakin helposti toteutettavissa. Oispa sellanen maja puussa. Missä ois vähän seiniä. Sellanen ois hyvä. Hyvä toi sun nimimerkki 😀

 • Saija Marjaniemi sanoo:

  Rannalla, Hyypän mäellä (Luovon korkein kohta?), hautausmaalla, kirkonportailla, naapurin pihalla tai kiertelet luotolaisten pihoja ja solmit uusia tuttavuuksia, hevoshaassa, pyydä tutut ja tuntemattomat yhteistelttailuun, hyvien ystävien kesken taivasalla, laavun alla… ? Onnea seikkailuun! Hyvä idea meille jokaiselle rikkoa tätä arjen oravanpyörää.

  • Liisa sanoo:

   Siinä oli tosi monta hyvää ideaa. Nyt jo huomaa, miten katse suuntautuu vaikka autolla ajaessa hakemaan yöpymiseen sopivia paikkoja. Kiitos kannustuksesta.

Jaettu