”Missäs se lapsi sitten on, kun äiti nukkuu ulkona?”, on moni kysynyt. On pitänyt miettiä, että olenko mä unohtanut kertoa, että lapsella on isäkin. Kun hommat jaetaan 50-50, jää vuodessa (onneksi) aika paljon nukutusvapaita iltoja. Rauhalliset illat yksin ulkona tulevat tarpeeseen. Kuitenkin toiveena ja tavoitteena on, että taapero olisi myös mahdollisimman paljon mukana öisillä retkillä.

Haluaisin ujuttaa lapseni elämään vahvan luontosuhteen. Se ei onnistu tietenkään millään muulla tapaa, kuin viettämällä paljon aikaa ulkona. Jos nyt silläkään. Oma kokemukseni on, että uhmaiässä olevan vipeltäjän kanssa ulkona on yleensä helpompaa kuin sisätiloissa. Esimerkiksi jossain Hailuodon metsissä on tilaa säntäillä ja kaatuessa vastassa on pehmeä jäkälämatto. Sama tilanne rannoilla, tai vaikka Norjan vuonoilla. Tärkeää on, että lapsi pysyy lämpimänä, eikä vanhempi stressaa tai tee mielessään tiukkoja tavoitteita tai aikatauluja.

Ensi yönä on tarkoitus ottaa muksu messiin ja lähteä johonkin. Joka tapauksessa ajamme Satakuntaan ja matkalla olisi kivaa pysähtyä yöpymään, jos jokin komea paikka tulee vastaan ja tuleehan se. On ollut sen verran hektistä, ettei pidemmistä luontoretkistä ole ehtinyt edes haaveilla.

Oli yllätys itsellekin, kun eräs ihminen kysyi minulta, että ”Mihin paikkoihin olet suunnitellut seuraavaksi lähteväsi?”. Vastaus oli pitkä ja epävarma ”öö”. En ole suunnitellut mitään. Lähden ulos silloin kun joudan.

Sain muuten yhdeltä kaverilta viestin, että hän oli yötouhuistani intoutuneena lähtenyt pienen lapsensa kanssa ulos telttailemaan. Lapsi on ollut levoton nukkuja ja heräillyt parin tunnin välein. Yllättäen tämä kersa nukkuu teltassa 10 tunnin yöunia, eikä sisälle ole toistaiseksi paluuta. Ihan mahtavaa. Ei sinänsä ihme, koska siksihän lapsia nukutetaan päiväunille vaunuihin, koska he nukkuvat ulkona paremmin. Tätä sopii testata kaikkien katkonaisten yöunien kauhuissa elävien vanhempien. Eli kiitos vaan vinkistä!
Syyskuu 2015 Norja 700 (2000x1322)Syyskuu 2015 Norja 716 (2000x1333)Syyskuu 2015 Norja 973 (2000x1333)Syyskuu 2015 Norja 759 (2000x1333) (2)

Jaettu