Käytiin retkellä omalla pihalla, tehtiin tulet ja paistettiin muurikalla lettuja. Hyttyset oli taas messissä luomassa tunnelmaa. Taaperokin oppi reippaasti läiskimään hyttysiä kuoliaaksi pieneen otsaansa.

Kun itse olin myöhemmin kahlittuna nukutussessioihin, teki Erä-Jeesus pihalle komean riippumattovirityksen. Paras yllätys minkä voin näinä päivinä saada on, että joku hoitaa valmiiksi yöpymishommat pihalle. Vaikein osuus ulkona yöpymisessä on viitsiminen ja aikaansaaminen.

Olen nukkunut kerran aiemmin riippumatossa, tosi onnistuneesti Alankomaissa Roadburn-festareilla. Silloin oli huhtikuu ja yöllä miinuksen puolella. Psykedeelisen rockin, doomin ja avant-garden täyteisen päivän jälkeen olin huokailemassa leirintäalueen laidalla. Riippumatto puiden väliin ja extrajännää tunnelmaa loi vieressä sijaitseva eläintarha. Siinä ihan likellä kulki aita, jonka toisella puolella oli mm. kirahveja! Eläimet nukkuivat, tähdet ne vaan tuikki taivaalla ja tuuli tuuditti uneen. Aamukahvit nautittiin kirahveja ihmetellen. On ne vaan outoja eläimiä!

Nyt suhtauduin kuitenkin riippumattoon kainuulaisella pessimistisyydellä. Ajattelin, että on varmaan tosi epämukavaa ja ärsyttävää ja herään niskat jäykkinä uuteen päivään. Mutta kokemus oli taas hyvä. Siinä makaat vähän niin kuin kapaloituna ja olo on erityisen turvallinen. Kattelet vaan, että ylhäällä puussa linnut nukkuu pöntössään ja minä tässä, ei ole valittamista. Riippumaton pohjalla oli pari makuualustaa tuulta pitämässä. Yöllä oli +2 lämpöä ja olisi saanut olla fleecepussi edelleen kesämakuupussin sisällä. Heräsin palellen.

Viides yö, melkein tässä olisi aihetta juhliin. 5% eli 1/20. Aika hyvin. Toisaalta 95% jäljellä. Aika paljon. Mutta kuten ystäväni muistuttaa tämän kaltaisissa tilanteissa: ”Ei norsuakaan kokonaisena syödä, vaan aloitetaan kärsästä.”. Jatketaan tästä.

 

6 (2000x1333)aaaaa (2000x1327)aa (2000x1333)aaa (2000x1388)aaaa (2000x1333)b (2000x1333)c (2000x1333)e (2000x1336)

Jaettu