Kuudennen yön vietin Kokkolaan kuuluvassa entisessä Öjan kunnassa Kokkolan ja Pietarsaaren välissä. Seurueeseen kuului mies ja taapero. Yleensä noin viidensadan kilometrin ajomatka Pohjois-Pohjanmaan ja Satakunnan välillä käy loppua kohden puuduttavaksi. Nyt ensimmäistä kertaa yövyimme matkalla. Löydettiin kiva lahti, nimeltään Pohjanlahti ja lahden rannoilta kiva kalastajakylä, nimeltään Fiskerbyn kalastajakylä.

Kalastajakylän liepeiltä löytyi vielä pieni ja intiimi veneenlaskupaikka. Lähimaastossa oli hyvä kuvata yön hieman hämärtyessä. Muutenkin oli ihan uskottava kesäyön tunnelma meneillään, pysähtynyt ja runsas, eli kaikkia aisteja ruokkiva. Sellainen, mistä aina sydäntalvella haaveilee. Itikoitakin oli näkökulmasta riippuen yhtä vähän tai paljon kuin kotona sisällä, eli puitteet oli kohdillaan.

Heräsin täysin virkeänä kuudelta lintujen lauluun ja keitin aamukahvit kaasukeittimellä. Aamiainen laiturilla joutsenten lillumista seuraillen oli aika ihana. Pysähdys matkalla oli hyvä idea, kilometrit eivät tuntuneet missään, eikä muuten olisi tullut vierailtua idyllisessä Öjassa ja sen viehättävissä naapurikunnissa.

 

060 (2000x1334)037 (2000x1335)019 (2000x1334)115 (2000x1332)076 (2000x1333)

Join the discussion 2 Comments

Jaettu