Kahdeksas yö oli edellisen suoritusyön jälkeen juuri oikeanlainen korvaava kokemus, kaunis ja mielenkiintoinen. Olin itsekseni Hailuodon Santosessa, lauttarannan puolella saarta, saaren itäisimmän niemen rannoilla. Santonen on ennen ollut yksi saarista, jotka ovat maannousun myötä sulautuneet yhteen nykyiseksi Hailuodon saareksi. Ensin löysin ihan hyvän paikan teltalle, mutta päätin käydä kurkkaamassa vielä seuraavan pusikon taa ja sieltähän se aukeni; ihan täydellinen pieni rantahietikko ja kuin teltalle tehty paikka pajujen ja leppien syleilyssä.

Myöhemmin mukaani liittyivät sanomalehti Kalevan toimittaja ja valokuvaaja, tehdäkseen juttua sadasta yöstä Kalevan juhannusnumeroon. Oli mielenkiintoista olla itse välillä kameran toisella puolella, kuvattavana ja pohtia sadan yön tarkoitusta ääneen. Siinä juttua tehdessä lentelivät joutsenet pajujen yli ja rannalta löytyi hirven jälkiä.

Saattelin Kalevan väen lautalle ja palasin pieneen leiriini, yö jatkui vähintäänkin yhtä kiinnostavana, sillä puolen yön jälkeen pääsin viettämään 30-vuotis syntymäpäivääni. Ystävä oli lahjoittanut minulle pienen sievän valkkaripullon ja itse olin huolehtinut herkut kohdilleen. Meri tuoksui ja merimetsot pitivät seuraa. Rantahietikolla kieriskeli joitain ruskeita ja siivekkäitä meriötököitä, joilla oli suunnattomia vaikeuksia pysyä jaloillaan hiekassa. Mietin, mikäköhän kohta niiden evoluutiossa on mennyt pieleen, kun niillä on niin vaikeaa. Samaa mietin ihmisten kohdalla usein.

Illan päätteeksi huomasin, että olin unohtanut hammaslankaimeni autoon ja murehdin viinin ja muiden herkkujen jälkeisen happohyökkäyksen vaikutusta hampaitteni hyvinvoinnille. Kiroilin. Harkitsin jopa autolle kävelemistä, etteivät hampaani jäisi heitteille. Siitä ei pääse mihinkään: rankan juhlinnan, eli kahden viinilasillisen, yhden croissantin ja puolentoista suklaarivin jälkeisten murheiden jälkeen voin todeta, että kyllä vain, todellakin olen 30-vuotias.
063 (2000x1328)072 (2000x1336) 052 (2000x1291)036 (2000x1333)047 (2000x1333)083 (2000x1333)092 (2000x1311)

 

Jaettu