Hailuodossa vietettiin viikonloppuna teatterifestareita. Tällä kertaa useimpien esitysten kohdalla minusta tuntui, että tämän olen jo nähnyt. Koin jotain uuttakin: nimittäin telttasaunan. Hailuodon teatterifestivaalit täyttivät 10 vuotta ja Pöllän rantaan oli pystytetty telttasaunaksi muutettu pilkkiteltta. Pilkkitelttaan oli tehty piipulle reikä, sisälle lauteet ja jostain oli roudattu paikalle ihan tavan puukiuas ja ai kun oli hyvät löylyt.

Teltan ulkopuolella pyöri joku 1930-luvulla filmatisoiduista Tarzaneista ja Tarzanin eläimellisten huutojen kuuluessa taustalla saattoi kuvitella olevansa sademetsässä, eikä saunassa. En tiennyt, että pilkkitelttoja on ylipäätään olemassa, mutta kestävän ja pätevän näköinen pilkkiteltta vaikutti kiinnostavalta myös nukkumisen näkökulmasta. Varsinkin, kun tarkoitus on kokeilla talvella nukkumista jäällä jonkin vesistön päällä.

Yksi festareiden taiteellisista johtajista, ohjaaja ja kirjailija Juha Hurme pyysi yleisön kuuntelemaan kanssaan hetken hiljaisuutta ja tämän jälkeen totesi, että tässä on syy sille, että festivaalit järjestetään Hailuodossa. Festivaalit on haluttu järjestää niin, etteivät ne kadota tai jyrää saarta alleen. Näytökset järjestetään eri puolilla saarta, vaikka rannalla tai metsässä ja monet paikoista ovatkin yleisölle uusia. On jännää seurata, miten omat uintipaikat, sienipaikat ja hiihtopaikat muuntautuvat näyttämöiksi, koomisten, dramaattisten, eroottisten tai muuten vaan väkevien kohtausten tapahtumapaikoiksi. Tällaiset tilalliset muutokset vievät omatkin ajatukset totuttujen ratojen ulkopuolelle.

Muuten olen juuttunut telttailun suhteen tuttuun puskaan. On helpompi jäädä, vaikka tietäisi, että parempi olisi jo lähteä. Toisaalta, kun saapuu kotiin kolmen aikaan yöllä, ei jaksa olla kovin luova yöpaikan valinnassa. Seuraavaksi riuhtaisen itseni ja teltan irti tuosta ihanasta, mukavasta, turvallisesta ja horsmilta tuoksuvasta pusikosta, häädän tutut etanat välikatosta ja etsin jotain uutta.

Vinkkinä vielä: ilolla vinkkaan Annen ja Heikin Rinkkaputki-blogia. Rinkkaputken Anne on lähtenyt 100 yötä ulkona -haasteeseen mukaan. Hänen kokemuksiaan öistä ulkona ja muita retkeily- ja retkipaikkavinkkejä aloitteleville retkeilijöille löydät täältä: 100 yötä harjoittelua.

IMG_8242 (1600x1055)IMG_8283 (1600x1053)IMG_8273 (1600x1067)IMG_8295 (1600x1117)IMG_8264 (1600x1055)IMG_8280 (1600x1067)IMG_8251 (1600x1065)IMG_8249 (1600x1053)IMG_8348

Join the discussion 2 Comments

  • Anne sanoo:

    Kiitos, kiitos, kiitos meidän linkin jakamisesta! Ja etenkin kiitos ihanasta haasteesta, tää on niin hyvä potku persauksille.

    Anne / Rinkkaputki

    • Liisa sanoo:

      Eipä kestä! Kiitos sinulle osallistumisesta. Sitä se todella on, potku persauksille.

Jaettu