Vaihteeksi pääsin leutoon ja lempeään yöhön. Aiemminkin yöllisillä retkilläni mukana ollut Sanna laittoi viestiä, että oli ostanut ensimmäisen talvimakuupussinsa ja nyt olisi hyvä päästä sitä testaamaan. Päätimme lähteä yöpymään Hailuodon Kaakkurijärven ja Kangasjärven välimaastoon.

Taivas oli lähtiessä kirkas ja ajattelin nukkua sen alla. Sannalla oli teltta ja hän kertoi paikan päällä, että lunta tulee satamaan yöllä ja paljon. Olin pakannut mukaan puolihuolimattomasti pienen tarpin eli laavukankaan, jonka alle voisin suojautua, jos alkaisi sataa. Kotona katsoin, että tarpissa oli kiinni naruja, mutta niitä olikin liian vähän tarpin kunnolliseen pystyttämiseen. Muistin, että Erä-Jeesukseni oli kertonut aiemmin erilaiset tarpin pystytysvaihtoehdot. Mietin, että olisi varmaan kannattanut kuunnella neuvot loppuun, eikä alkaa ajatella omiaan ensimmäisen vaihtoehdon kuultuaan.

Taivasalla nukkuminen olisi nollakeleillä ja lumisateessa huono idea.  Mietin vakiokysymystä: ”Mitä Nuuskamuikkunen tekisi?” ja päädyin laittamaan tarpin puihin kiinni Nuuskiksen kolmiomallista telttatyyliä imitoiden. Tuohon pesään oli aivan mukava kömpiä, sen pimeydessä oli hyvä nukkua, mutta yön aikana sataneen lumikerroksen alla oli aamulla kosteahkot tunnelmat. Huolimattomuuteen on varaa vain silloin, kun aamulla pääsee kotiin ja varusteet saavat kuivua sisätiloissa.

Oli rentouttavaa istua yöllä nuotiolla ja kävellä hennossa lumisateessa Kaakkurijärven ja viereisen Kangasjärven jäällä. Illalla mietittiin hailuotolaisia kummitusjuttuja ja paikkoja, joissa näihin mörköihin olisi parhaat mahdollisuudet törmätä. Sannalla oli näitä juttuja jemmassa siksikin, että hän on kerännyt paikallisia kummitustarinoita blogiinsa hailuodossa.com. Käykää tutustumassa.

Edellisten (astetta karumpien) yksin vietettyjen pakkasöiden jälkeen oli ihanaa heräillä metsässä hyvässä seurassa. Mukana ollut lapinkoira työntyi uniseen pesääni ja tuo märkä ja karvainen jättiläinen takasi energisen ylösnousun. Sanna jo viritteli tulia ja aamiaista. Ei päivää voi paljon paremmin aloittaa, kuin aamun hämärässä nuotiota tuijotellen.

Jaettu